Compair airconditioning steunt ieder jaar goede doelen

Tulpenrallye 2015

Voor het 3e jaar op rij sponsort Compair Airconditioning de Tulpenrallye. Ieder jaar kiest de organisatie van de Tulpenrallye een goed doel waar we voor rijden. Dit jaar, net als vorig jaar, is er gekozen voor de 3 Mappa Mondo huizen van het Rode Kruis. Deze huizen bieden woon - en logeerzorg aan ernstig en/of chronisch zieke kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De kinderen hebben door hun ziekte vaak een voortdurende behoefte aan intensieve verpleegkundige verzorging of toezicht. Die zorg bieden zij. Een prachtig goed doel om te sponsoren en om te rijden door het vaste equipe van Compair, John van Kralingen en Ingrid Klouwens.

www.tulpenrallye.nl

 

 


Dutch CAA Foundation

Compair airconditioning is ambassadeur van de Dutch CAA Foundation.

Mensen die weten dat zij CAA hebben leven met een tikkende tijdbom. Hierdoor leven ze intens. Eigenlijk zou iedereen regelmatig op scherp moeten worden gezet, zodat je alles uit het leven haalt wat erin zit. ' Beleef je leven alsof het je laatste dag is..' is de lijfspreuk van de stichting. CAA is een hersenziekte die steeds opnieuw bloedingen en infarcten veroorzaakt. Dit leidt tot verlammingen, dementie en de dood. Mensen overlijden direct of ze verslechteren bij iedere nieuwe bloeding en overlijden. Ze leven met een tikkende bom. De ziekte is ongeneeslijk, maar hoeft dat niet te zijn. Er is een oplossing. Één die we snel willen vinden sinds steeds duidelijker wordt wat de enorme omvang is: 1 op de 4 mensen boven de 60 jaar heeft CAA en maakt grote kans op hersenbloedingen.

Mensen met de erfelijke variant zijn de sleutel tot de oplossing. Deze groep heeft de trieste zekerheid de ziekte jong te krijgen. Doordat zij al te onderzoeken zijn voordat de ziekte toeslaat, kan de oorzaak worden ontdekt. Een oplossing bij hen, is een oplossing voor iedereen met CAA.

Er is onvoldoende geld voor onderzoek naar deze groep. Daarom is de CAA Foundation opgericht, om deze onnodige tikkende bom uit veel levens te halen.

www.dutchcaafoundation.nl


Skiteam Dordrecht

Al enige tijd zijn wij sponsor van het Skiteam Dordrecht. Het team dat bestaat uit zeer getalenteerde kinderen heeft hierdoor de mogelijkheid om de beste trainingen te krijgen onder de beste omstandigheden. Er zijn een aantal talenten boven komen drijven die zich hebben gekwalificeerd bij de Nederlandse Skivereniging en hebben inmiddels een NOC NSF status verkregen. Dit houdt ook in dat er strenge eisen gesteld worden. Zo krijgen ze een minimaal aantal trainingsdagen in de sneeuw en fysieke en mentale begeleiding door gecertificeerde trainers. Ook worden er trainingskampen in Oostenrijk georganiseerd.

                   .


ALZHEIMER RALLY 17 APRIL

Ook dit jaar is Compair sponsor van de Alzheimer Rally en natuurlijk rijden wij ook mee! Als voorproefje op de Tulpenrallye en check voor ons klassiekertje. De motor van onze Porsche is geheel gereviseerd, moet nog wat bijgesteld worden en de eerste 1000 km even in slow-motion....maar daarna gas bij!! De 4e editie van de Alzheimer rally start op 17 april bij Chateau hotel rest. de Havixhorst in Schiphorst. De mooiste automobielen zoals Alvis, Bugatti, Bentley, Ferrari, Aston Martin en natuurlijk de Porsches, Alfa's en Jaguars gaan weer strijden om een eerste plaats. De eerste 3 edities hebben het prachtige bedrag van € 111.500,00 opgebracht. Dit is overhandigd aan prof. dr. Philip Scheltens, directeur en neuroloog van het VUmc Alzheimer Centrum om onderzoek te doen naar deze vreselijke ziekte waar zoveel mensen mee te maken hebben en/of krijgen.
Ook dit jaar komen er weer een aantal prominenten aan de start van de Alzheimer rally. Wouter Bos rijdt, zoals hij vorig jaar al had toegezegd, samen met Jan Kees de Jager. Ook Jeroen van der Boom zal met zijn vrouw Dani aan de start verschijnen en natuurlijk de "ouwe getrouwe" equipe Frits Wester met Roelof Hemmen van RTL4 die de rally tevens aangrijpen om nog meer ervaring op te doen voor de komende Tulpenrallye.