Laatste dagen Tulpenrallye 2016

7 mei 2016

Elke dag is weer vroeg uit de veren en na een kort ontbijt snel weer aan de start verschijnen, om weer ongeveer 12 tot 14 uur aan het stuur te trekken en elke mm. van de kaart langs je vinger te laten bewegen. Een week lang zo geconcentreerd bezig zijn, maakt het voor veel deelnemers een zeer vermoeiende week.

Elke dag een berichtje maken en alle volgers en thuisblijvers informeren over wat wij zoal meemaken, is bijna niet meer elk dag te doen. Dagelijks zo rond 5:30 opstaan voor de echte ijdeltuiten en een uurtje later voor de snelle boys, die geen fohn of creme nodig hebben, om weer aan de slag te gaan voor een nieuwe etappe, geeft je geen tijd voor andere dingen. Vandaar dat ik vandaag maar een uurtje vroeger uit mijn bedje ben gestapt, om toch nog iets van ons te laten horen. 

Na een behoorlijke klim etappe, gaan we vanaf de 3e dag aan het afdalen beginnen. Letterlijk en figuurlijk, want ook onze prestatie ging omlaag. We zagen ons al op het podium staan, omdat we als 4e waren geeindigd op de 2e dag. Als onze brullende Mercedes, die voor vrijwel alle deelnemers bekend is, het blijft doen maken we ook kans om op een verhoging op het podium te komen. We zakte naar een 9e plek, maar corrigeerde ons de dag erna wel weer een beetje.

We vertrokken van Feldkirch naar het bekende plaatsje Colmar. Bekend bij alle deelnemers, omdat de Tulpenrallye daar jaarlijks komt. Een moeilijke dag voor mij als navigator, want werkelijk alle truken hadden ze uit de trukendoos gehaald. De kaart klopt niet met de werkelijkheid en maakt het zo moeilijk om de weg te vinden. Wij hebben werkelijk alle straten wel zo'n beetje gehad en telkens weer zagen de andere deelnemers ons weer opduiken vanuit alle richtingen. Het was zelfs zo erg, dat ze me vroegen waarom we door alle straten rijden, terwijl je eigenlijk gewoon 1 route moet volgen. Ik heb maar niet uitgelegd, dat we vaak de juiste weg niet kunnen vinden. Ik heb er maar van gemaakt, dat we ook van de omgeving willen genieten. Ze stonden me wel vreemd aan te kijken en ik denk ook niet dat ze dit serieus nemen.

Elke dag is het weer spannend of de auto het weer doet en we op tijd aan de start verschijnen. We hebben het zelfs op de 2e dag gehad, dat 1 minuut voor de start de bobine het begaf en in allerijl een nieuwe of bruikbare gevonden moest worden. Dit gebeurd tijdens de Tulpenrallye en dan krijg je vanuit alle hoeken hulp, om toch op tijd te kunnen starten. Een beetje stress, maar achteraf ook wel weer leuk.

Ik hoor nu op de achtergrond de auto's al weer starten en ook wij moeten ons weer klaar maken voor de start. 

 

 

Foto’s