De eerste dag van de Tulpenrallye zit er weer op!

2 mei 2016

Een heerlijke eerste dag van de Tulpenrallye en nog nooit zo veel moeite gehad om de weg te vinden. Italie is heel speciaal, maar ook de kaarten zijn heel speciaal.

De eerste dag zit er weer op en dit was voor mij als navigator wel de zwaarste ooit. Kaarten die net zo goed van Noordwijk en omgeving hadden kunnen zijn. Werkelijk niet 1 weg klopte met de kaart. Ron en ik vinden het dan ook een hele prestatie om alle controle letters te hebben gevonden, maar helaas te veel tijd nodig om ze te vinden. Dat gaan we morgen zeker anders doen, zeg ik dan maar een beetje stoer. Italie heeft waarschijnlijk geen gps systemen, want de kaarten en wegen kloppen helemaal niet met de werkelijkheid. Het is dan ook heel bijzonder, dat een Italiaan elke dag zijn huis weer weet te vinden, denken wij zo.

 

Het was vandaag overigens onze eerste Tulpenrallye met elkaar. Nooit eerder hadden wij een Tulpenrallye met elkaar gereden. Humor ten top in de auto en de Mercedes heeft het me Ron zwaar te verduren.Temperastuur van de motor zie je ver boven de 100 graden stijgen, maar de auto blijft het gewoon doen. Geweldig om dit weer allemaal mee te maken.

We zijn vanmorgen gestart in St. Vincent en de Italianen zijn werkelijk een geweldig publiek, als het om auto's gaat Eigenlijk moet ik zeggen, dat juist de Italiaanse vrouwen de auto's...en misschien wel drivers, geweldig vinden. Langs de weg klappen en foto's maken is voor ons een heerlijke beleving. 

De eerste dag ziet er voor ons goed uit, want van de 75 deelnemers zijn we 10 geworden. Dat kan ook niet anders als je met Ron aan het rijden bent. Van ron is het bekend, dat hij tijdens de Tulpenrallye nagenoeg een dubbele afstand maakt. Werkelijk alle straten van het Aosta dal heb ik wel gezien. Dan ook nog blijven sturen, met een glimlach van oor tot oor. Heerlijk om dit te zien.

Het was vandaag een lange dag en morgen moeten we weer heel vroeg van start. We gaan morgen de auto weer start klaar maken en dan kom ik weer met een nieuw verhaal.

Groetjes,

 

John & Ron

Foto’s