Nieuws

30 september 2020

Kunt u nu wel of niet de airconditioner gebruiken gedurende de Covid-19 periode. Dit vraagt een ieder zich af en is uiteraard begrijpelijk. We hebben voor u een aantal punten op een rij gezet, om goed en verantwoord gebruik te maken van uw airconditioner.

25 mei 2020

Inhoudelijke onderbouwing van de mogelijke rol van aerogene verspreiding van SARS-CoV-2 bij mens-tot-menstransmissie en de bijdrage van ventilatiesystemen

29 april 2020

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt meer en meer, dat de luchtvochtigheid een belangrijke rol speelt in de verspreiding van het coronavirus en een HEPA filter de coronadeeltjes opvangt. Wij hebben voor u een luchtbevochtiger en luchtreiniger in één apparaat gevonden en deze beschikt over een HEPA filter. 

29 april 2020

We krijgen steeds vaker de vraag, of het een besmettingsgevaar van het coronavirus geeft als we de airconditioner gebruiken. Dit is ook niet gek, want wat gebeurd er met de coronadeeltjes in onze werkomgeving of gewoon thuis?

6 april 2020

Door het REHVA (Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Association) worden continue onderzoeken gedaan, naar het gedrag van het Covid-19 (Sars-CoV-2) virus. Uw werkplek of woonruimte vraagt meer aandacht dan u denkt.

Archief

30 september 2020 Kan je wel of niet de airconditioner gebruiken tijdens de SARS-C0V-2 (Covid-19) periode.

Zoals in voorgaande nieuwsberichten aangegeven, volgen wij nauwlettend de wetenschappelijke onderzoeken van REHVA. Zodra er nieuwe richtlijnen zijn of onderzoeken hebben aangetoond, dat aanpassingen noodzakelijk zijn, informeren wij u hierover. Het gebruik van airconditioners geeft veel verwarring en men is ongerust over het gebruik ervan. Dit willen wij graag toelichten met de aanvullende richtlijnen van REHVA.

Lees meer »

25 mei 2020 Aerogene verspreiding SARS-CoV-2 en ventilatiesystemen

Aanleiding voor de vragen t.a.v. de rol van aerogene verspreiding van SARS-CoV-2

Het ministerie van VWS heeft aan het RIVM advies gevraagd over de rol van ventilatiesystemen bij overdracht van SARS-CoV-2. Ook andere partijen, waaronder GGD GHOR, TNO en Techniek Nederland, hebben RIVM om advies gevraagd over aerogene verspreiding van SARS-CoV-2 over langere afstand en wat voor gevolgen dit heeft voor systemen die het binnenklimaat regelen. 

Lees meer »

29 april 2020 Luchtreiniger met HEPA filter en luchtbevochtiger in een apparaat.

Lees meer »

29 april 2020 De bezorgdheid of vragen over het gebruik van airconditioning en het coronavirus neemt steeds meer toe.

Lees meer »

6 april 2020 Update Covid-19 (corona) onderzoek REHVA belangrijk nieuws voor u!

Voor elke epidemie geldt, dat de manier en route van infectie van essentieel belang is en men elk onderzoek hierop richt. Voor de Covid-19 virus (corona) is al snel uit onderzoek gebleken, dat druppels (via niezen en hoesten) en oppervlakte besmetting (denk daarbij aan handen schudden of direct contact) een persoon snel zal besmetten. Dit is al veelvuldig in het nieuws geweest en ook de richtlijnen worden inmiddels door iedereen goed opgevolgd. Maar er zijn meer besmettingsroutes bekend en die willen wij u graag toelichten.

Lees meer »