Casettemodel

Naast de wandmodellen voor kleinere ruimtes, is het cassettesysteem voor grotere ruimtes ongetwijfeld het meest toegepaste systeem. De mogelijkheden hier zijn vrijwel onbeperkt. De basis is gelegd doordat in Nederland vrijwel alle kantoorgebouwen en winkels zijn voorzien van een systeemplafond. Dit geeft een enorme flexibiliteit op het gebied van bekabeling en de klimaatinstallatie. Logisch dat de fabrikanten van airconditioningapparatuur hierop hebben ingespeeld en een cassettemodel op de markt hebben gebracht.

Omdat het mechanische deel onzichtbaar blijft, is alleen een module zichtbaar met kleppen en/of een rooster. Dat is niet alleen esthetisch verantwoord, bij deze apparatuur is vooral de goede luchtverdeling en temperatuursbeheersing optimaal. In vrijwel elk kantoorgebouw of winkel, met een verlaagd systeemplafond, is de toepassing van een cassettemodel mogelijk.

De montage is eenvoudig te verwezenlijken, alles wordt netjes weggewerkt, het geluidsniveau is laag en tochtverschijnselen zijn nagenoeg uitgesloten.