Airconditioning

Een vaste airco-installatie bestaat uit een buitendeel en een binnendeel die door leidingen met elkaar zijn verbonden. Het binnendeel zuigt lucht aan die door een filter gelijktijdig gereinigd wordt. Het koudemiddel neemt de warmte in de ruimte over en wordt naar het buitendeel geleid waar de warmte aan de buitenlucht wordt afgegeven. Na afkoeling wordt de gekoelde en gefilterde lucht weer de ruimte in geblazen. Door het proces om te keren kan de airconditioner op een hele efficiënte en energiezuinige manier verwarmen. Afhankelijk van uw keuze kan het systeem koelen, verwarmen, ventileren, de luchtvochtigheid regelen en de lucht zuiveren.

Het kiezen van een systeem met de juiste capaciteit is van het grootste belang. Het vermogen mag niet te laag, maar ook niet te hoog zijn. Het berekenen, installeren en het onderhoud van een aircosysteem is werk voor een erkend installateur. Alleen dan bent u verzekerd van een comfortabel gevoel en een schone en zuivere lucht.

Wat u zich moet afvragen bij het maken van de juiste keuze is:

  • Of u alleen wilt koelen of ook ventileren en/of verwarmen?
  • Hoe groot is de ruimte? Gaat het om een woonkamer, slaapkamer, winkel, kantoorruimte?
  • Welke capaciteit kiest u? Een te groot vermogen leidt namelijk tot tocht, hoge energiekosten en schommelende temperaturen.
  • Waar worden de units gemonteerd? Op de vloer, aan de wand of aan het plafond?

Wilt u meer weten over de aanschaf of vervanging van airco-installatie? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag een deskundig en vrijblijvend advies op maat.

Klik hier om de brochure van Compair Airconditioning te downloaden.